• Geschiedenis van Velzel Hoveniers Oegstgeest

Geschiedenis van Velzel Hoveniers Oegstgeest

Velzel Hoveniers en Groeningenieurs BV is opgericht in 1939 door de overgrootvader van de huidige eigenaar, Jan-Willem Velzel. Het bedrijf was toen genaamd J. Velzel en Zn. BV. Van oorsprong is Velzel een echt familiebedrijf dat overgaat van vader op zoon. Na de oprichter heeft zijn zoon, ook J. Velzel het bedrijf voortgezet. Vervolgens hebben 3 van zijn zoons het bedrijf over genomen. Dit waren de heren J.W. Velzel, C.D. Velzel en J. Velzel jr.

Particulier en zakelijk

Velzel is altijd een hoveniersbedrijf geweest met particuliere en zakelijke klanten. Op dit moment is de verhouding particulier - zakelijk , 80% - 20%. Deze verhouding is in het verleden ook ongeveer zo geweest. Het bedrijf is gespecialiseerd in het fijne hovenierswerk met oog voor kwalitiet, vakkennis en klanttevredenheid.

Het motto is dan ook al jaren : “Wij leveren net en vakkundig werk”.

Vroeger ook een tuincentrum

Vele jaren heeft er naast het hovenierstak ook een tuincentrum deel uitgemaakt van het bedrijf. Dit is gestart ergens in de zestiger jaren en heeft bestaan tot de jaren '90. Het bedrijf is toen gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en bedrijfsgroenvoorzieningen.

Zoon neemt het over

Op 1 januari 2000 neemt de zoon van J.W. Velzel het hele bedrijf over. De nieuwe eigenaar is de heer Ing.J.W.J Velzel (Jan-Willem). Naast het hoveniersbedrijf richt hij ook een ingenieursbureau op.

De nieuwe naam van het bedrijf wordt Velzel Hoveniers en Groeningenieurs BV.